Freerolls

Nu ska vi förklara mer exakt vad en freeroll i poker är för något, vart man kan hitta dem och varför det är bra att spela freerolls egentligen.

En freeroll är helt enkelt en pokerturnering med flera hundra deltagare som är helt gratis att vara med i. Det är själva pokersajten som bidrar med pengar till vinstpotten från början. Storleken på summan som man kan vinna brukar variera lite beroende på vart man spelar men som högst brukar den ligga på ca etthundra dollar. När turneringen är avslutad så delas vinstpotten upp mellan de spelare som fått bäst placeringar i turneringen. Eftersom att det är gratis att vara med så förlorar du själv aldrig några pengar på att spela i en freeroll och det betyder i sin tur att du inte behöver ta några ekonomiska risker. Det är detta som gör att freerolls är så bra för nybörjare, man kan öva poker utan att bli av med några pengar.

Vart kan jag spela freerolls då?

Det är inte svårt och kräver inte en massa letande för att hitta en freeroll, däremot kan det vara lite svårare att hitta en som är riktigt bra på en sajt som man trivs med, där får man känna sig för lite. Men i de flesta pokersajter erbjuder freerolls varje dag i sina pokerrum, det som skiljer dem åt mest är att en del har lite olika krav på dig som spelare för att du ska få vara med. En del pokersajter vill att du ska ha gjort en insättning av pengar någon gång på deras pokersajt, en del kräver att du är helt ny medlem på sajten och en del vill att du ska ha spelat en del rakade händer på deras sajt innan. Så kolla alltid upp vad som gäller innan så att du inte blir besviken om du inte är kvalificerad.

Om man vill veta precis hur attraktiv vinsten på en freeroll är så brukar det visa sig på förkraven, de krav som sajten ställer på dig för att vara med. Ju högre krav desto finare vinst, så brukar det oftast vara.

Anledningen till att spela freerolls

Så varför ska man spela freerolls egentligen då? Svaret är ganska enkelt, om du inte redan är proffs och bara vill ha lite extra lättförtjänta pengar så handlar det om övning. Att få öva poker helt gratis mot andra spelare i en turnering. Visst man kan kolla in DVD:er och läsa om taktiker och strategier på nätet men om man verkligen vill utvecklas som pokerspelare är det viktigt att möta andra spelare i verkligheten och testa sig själv. Freerolls är kanske det allra bästa sättet att göra det på utan att göra av med en massa pengar.

Utan att du behöver betala så får du: spänningen, motståndet och chansen att vinna pengar – som vilken annan turnering som helst med de skillnaderna att du inte tar några risker och det är något fler deltagare än i en vanlig turnering. Det enda som man kanske ska tänka lite på är att i början av freerolls är spelet ofta ganska löst och chansartat för att senare bli tajtare.